Франківські депутати закликають негайно закрити кордони з Росією та Білоруссю

Українська влада наразі має діяти рішуче. Потрібно негайно закрити кордон з Росією та Білоруссю та ввести воєнний стан на території Луганської та Донецької областей....

Українська влада наразі має діяти рішуче. Потрібно негайно закрити кордон з Росією та Білоруссю та ввести воєнний стан на території Луганської та Донецької областей.

Про це йдеться у зверненні депутатів Івано-Франківської міської ради до Президента України Володимира Зеленського, уряду та ВРУ щодо реакції української влади на збройну агресію Росії, передає кореспондент Укрінформу.

«Неоголошена війна стала оголошеною. Росія – офіційно агресор. Українська влада має діяти рішуче та прийняти ряд першочергових рішень, спрямованих на захист нації та держави, що допоможуть вистояти Україні в цей критичний момент. Вважаємо, що потрібно негайно закрити кордон з Росією та Білоруссю та ввести воєнний стан на території Луганської та Донецької областей», – йдеться у зверненні депутатів Івано-Франківської міської ради.

Вони переконані, що парламенту необхідно невідкладно проголосувати постанову про розірвання дипломатичних відносин з агресором.

Також обранці Івано-Франківська пропонують на законодавчому рівні автоматично позбавляти українського громадянства тих, хто прийняв російське, і відкрити кримінальні справи проти всіх депутатів держдуми РФ, які голосували за визнання «Л\ДНР».

«Вимагаємо від уряду та парламенту націоналізувати майно російського бізнесу і колаборантів в Україні», – йдеться у зверненні франківських обранців.

Вони переконані, що “втеча українських олігархів, які контролюють стратегічні підприємства та підприємства-монополісти електро-, газо-, тепло- і водопостачання та водовідведення, що мають вирішальне значення для української економіки у разі введення воєнного стану, вчергове демонструє їхнє грабіжницьке ставлення до української нації і держави”.

«Окремі народні депутати України та олігархи в цей час активно втікали за кордон. У разі можливого введення воєнного стану присутність народних депутатів України під час прийняття вагомих та ключових для держави рішень є надзвичайно важливою, такі дії народних депутатів Україні, у складні для держави часи, безсумнівно можна трактувати як дезертирство та державну зраду у широкому розумінні цього слова», – йдеться у зверненні івано-франківських депутатів.

У своєму зверненні вони закликають всіх українців до єднання перед загрозою ескалації російської агресії – не залежно від політичних переконань, симпатій чи емоцій. Депутати переконані, що Україна впевнено повинна йти своїм шляхом у майбутнє у колі демократичних держав, зокрема ЄС та НАТО.

Фото: uk.wikipedia.org

Читайте також: В Україні вводять надзвичайних стан, крім двох областей

Категорії
Влада
Новини
Loading...