Відключення РФ від SWIFT все ближче: Кіпр не блокуватиме рішення

Кіпр заявив, що не блокуватиме відключення РФ від SWIFT. Також на такий крок погодилася Італія. Про це повідомляє Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба. Вилучення Росії з...
SWIFT Operations Forum Americas Conference at the Convene Center in the TIAA-Cref Building in midtown Manhattan, Tuesday, March 5, 2013. Photo Copyright 2013 Garrett Ewald

Кіпр заявив, що не блокуватиме відключення РФ від SWIFT. Також на такий крок погодилася Італія.

Про це повідомляє Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Вилучення Росії з SWIFT зробить майже неможливим для фінансових установ пересилання грошей в країну або за її межі. Це серйозно вплине на російський бізнес з іноземними клієнтами і може завдати реальної шкоди економіці країни.

Раніше повідомлялося, що існує реальна ймовірність того, що Європейський Союз може відрізати Росію від SWIFT, високобезпечної платіжної мережі, яка з’єднує тисячі фінансових установ по всьому світу.

Високопоставлені джерела в ЄС повідомили CNN, що у країнах-членах існує розрив між такими країнами як Польща, Естонія, Латвія та Литва, які хочуть відключення від SWIFT як частину пакету санкцій, який буде оголошено пізніше.

А також такими країнами, як Німеччина, Італія, Угорщина та Кіпр, які мають міцніші економічні зв’язки з Росією та не хочуть, щоб SWIFT включали до нових санкцій, – повідомлялося раніше.

Категорії
Економіка
Новини
Loading...