“Наш двір – наша безпека”. У Франківську жителі самостійно охороняють прибудинкову територію

Жителі одного з мікрорайонів Івано-Франківська організували щоденне вечірнє патрулювання прибудинкової території. Люди з 21:00 до 22:00 роблять обхід навколо своїх будинків та стежать за...

Жителі одного з мікрорайонів Івано-Франківська організували щоденне вечірнє патрулювання прибудинкової території. Люди з 21:00 до 22:00 роблять обхід навколо своїх будинків та стежать за тим, аби поблизу не було підозрілих людей.

Ініціатор чергувань, франківець Тарас Майстришин розповів, що охороняти власний двір почали з другого дня війни – 25 лютого, пише Суспільне

“Я пішов записатися у територіальну оборону. Мені – майже 63. Там порадили на своєму місці чимось зайнятися. Коли буде потрібно, то мене знайдуть, сказали. Тоді я у нашу групу у Viber написав, щоб ми із сусідами зібралися та обговорили, як бути й жити далі”, – каже чоловік.

Мешканці вирішили щодня із 21:00 до 22:00 перевіряти прибудинкову територію. За час патрулювань уже було кілька інцидентів, розповідає Тарас Майстришин.

“Був випадок, коли впіймали кілька хлопців. Приїжджали й поліцейські, і тероборона. Хлопці питали: “Що, нам не можна тут гуляти?”. Ні, не можна, – каже Тарас Майстришин. – В нас є і дівчата, які стежать за територією, списують номери чужих та нових авто. Ми пишемо оголошення для тих, хто приїхав і заселився тут, щоб познайомитися. Стежимо за тим, щоб знати своїх сусідів в обличчя, бо наш двір – наша безпека”.

Крім того, мешканці самостійно знайшли підвальне приміщення та облаштували там бомбосховище.

Категорії
Життя
Новини
Loading...