На Франківщині переселенцям потрібно повторно зареєструватися для отримання соцдопомоги

Тимчасові довідки, які на Франківщині отримали люди з інших регіонів України, діють лише на території області. Щоб отримати також соцдопомогу від держави, переселенці мають...

Тимчасові довідки, які на Франківщині отримали люди з інших регіонів України, діють лише на території області. Щоб отримати також соцдопомогу від держави, переселенці мають пройти ще одну реєстрацію.

Про це у відеозверненні розповіла голова обласної військової адміністрації Світлана Онищук.

З її слів, станом на 16 березня Івано-Франківщина прийняла 70 тис. переселенців, пише Суспільне

“Ми спрацювали на випередження та запровадили на території нашої області видачу тимчасових посвідчень людям, які постраждали від російської агресії в Україні. Посвідки діяли лише у межах нашої області”, — каже Світлана Онищук.

Цей документ надає можливість отримати харчі, засоби особистої гігієни, одяг, взуття. Проте, щоб одержати повний пакет соціальних послуг від держави, потрібно пройти повторну реєстрацію. Отримати тимчасове посвідчення можна у ЦНАПах та у територіальних громадах області.

“Відтепер постановою Кабінету міністрів України визначили порядок оформлення і видачу довідок внутрішньо переміщених людей”, — розповіла Світлана Онищук.

Також, за словами голови обласної військової адміністрації, на Франківщині є заклади для ночівлі, хто проїздом на Прикарпатті. В області наразі працює 31 заклад соціальної сфери, де можуть розмістити 1 300 людей після 19:00. Зокрема, в Івано-Франківську є чотири такі заклади, де розгорнули 350 ліжкомісць.

“Тут люди можуть відпочити, повечеряти, поснідати. Якщо ви вирішите залишитися у нас, то ми запропонуємо вільні місця як у комунальних, так і державних закладах”, — розповіла Світлана Онищук.

З її слів, люди з інших регіонів можуть отримати житлові субсидії. Для цього потрібні такі документи: заява, декларація про доходи, договір оренди житла. Оформити субсидію можна через портал “Дія”, у ЦНАПах та міських управліннях соціального захисту.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...