Франківцям пояснили, як отримати компенсацію за розміщення переселенців

Послуга «Компенсація витрат власникам житла за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану» тепер доступна і ОНЛАЙН. Про це повідомив...

Послуга «Компенсація витрат власникам житла за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану» тепер доступна і ОНЛАЙН.

Про це повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Для цього треба зайти в розділ “Електронні послуги” на сайті ЦНАПу  та авторизуватись за допомогою BankID, MOBILEID, IDCARD або логіну і паролю.

Хто має право на таку виплату?

Компенсація надається фізичним особам – громадянам України віком від 18 років, які є власниками жилих приміщень приватного житлового фонду і які безоплатно розміщували в цих приміщеннях ВПО, для покриття понесених власниками жилих приміщень витрат, пов’язаних з таким розміщенням.

Куди звертатись?

Не пізніше наступного дня з дня розміщення внутрішньо переміщених осіб власник жилого приміщення зобов’язаний подати заяву в один із ЦНАП м. Івано-Франківська або онлайн, в якій зазначаються відомості про кожну з розміщених осіб та копії документів:

А саме:

  • Копії паспорту громадянина України та реєстраційного номеру облікової картки платника податків власника жилого приміщення;
  • Копії паспорту громадянина України або свідоцтва про народження дитини внутрішньо переміщеної особи та реєстраційні номери облікових карток платників податків внутрішньо переміщених осіб (за наявності).
  • Документи про право власності на житло.

Рекомендація: Завчасно скануйте документи або зробіть фото на своєму смартфоні.

Якщо змінилась кількість розміщених осіб у власності: куди і коли звертатись?

В день припинення розміщення внутрішньо переміщених осіб або зміни їх кількості власник жилого приміщення також зобов’язаний подати заяву з інформацією про зміну переліку осіб, розміщених у жилому приміщенні. Така заява доступна і вживу у ЦНАПах, і онлайн на сайті.

Куди подати заяву на отримання компенсації власнику житла за розміщення ВПО?

До п’ятого числа кожного місяця власник житла подає заяву на отримання компенсації витрат, що пов’язані з безоплатним розміщенням ВПО за місяць. Подається лише заява з вказаними банківськими реквізитами власника житла для отримання компенсації.

Така заява може бути подана як в будь-яких підрозділах ЦНАП м.Івано-Франківська, так і онлайн на сайті ЦНАП.

За правдивість поданої інформації відповідальність несуть власник жилого приміщення та внутрішньо переміщені особи. У разі потреби, проводиться перевірка наведених у заяві відомостей з відвідуванням місця розміщення внутрішньо переміщених осіб.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...