Ляшко розповів про ситуацію з COVID-19 в Україні

В Україні пандемія коронавірусу пішла на спад, у лікарнях знаходиться 2,9 тисяч хворих на COVID-19. Але водночас частина медзакладів у зоні бойових дій не...

В Україні пандемія коронавірусу пішла на спад, у лікарнях знаходиться 2,9 тисяч хворих на COVID-19.

Але водночас частина медзакладів у зоні бойових дій не може надавати коректну статистку через завантаженість. Про це повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час всеукраїнського телемарафону 15 квітня, пише “УП. Життя“.

На першому тижні війни ми реєстрували 4 тисячі випадків на добу, потім відбувся спад до 2,5 тисяч, зараз в останній тиждень квітня в нас 400 випадків на добу, – каже він.

Утім, цю статистику не можна вважати абсолютно точною, адже частина закладів, за словами міністра, не може подавати свої дані про кількість випадків.

Сьогодні Донецькій, Луганській і Харківській областям не до звітувань по COVID-19, навіть якщо там і будуть випадки, вони не будуть подавати цю інформацію, – зазначив Ляшко.

За даними МОЗ, у більшості людей хвороба проходить у легкій формі, а вакциновані обходяться без госпіталізації. Проте все ще трапляються складні випадки захворювання, які потребують кисневої і реанімаційної допомоги.

Люди продовжують вакцинуватись, можливо не в таких кількостях як нам хотілось, за березень вакцинувалось 355 тисяч людей, за квітень у нас 77 тисяч людей, – сказав Ляшко.

Нагадаємо, у 5 областях України відновлюють роботу мобільних бригад, які вакцинуватимуть людей проти COVID-19.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...