“Життя мов спалах” – у США вийшла книга про Сашка Білого

  Автор книги Олександр Намозов у своїй книзі розповів про життя одного із найвідоміших учасників революційних подій в Україні Олександра Музичка.   — Домовилися...

 

Автор книги Олександр Намозов у своїй книзі розповів про життя одного із найвідоміших учасників революційних подій в Україні Олександра Музичка.

 

— Домовилися з Олександром Музичком, що писатиму про нього книгу, ще на початку лютого. Хоч спершу він відмовлявся, казав — “не на часі”. Ми з Сашком Білим друзями не були, але поважали один одного. Коли зустрічалися — спілкувалися. Про Музичка я хотів перш за все розповісти як про учасника чеченської війни. Потім уже додалися і події революції.” – розповідає автор.

 

В книзі зібрані матеріали з преси, а також спогади друзів Сашка Білого та, зокрема, розповіді самого Музичка, які раніше ніколи не озвучувались. Як, наприклад, те, що за півтора місяця до вбивства йому пропонували виїхати до Грузії або Франції. Але він звик іти до кінця, тому навіть знаючи про замах, відмовився. 

 

А в Чечні він воював не десять років, як багато хто думає, а всього три місяці, і був єдиний, хто отримав від тодішнього президента Чеченської Республіки Ічкерія генерала Джохара Дудаєва найвище військове звання Бригадного генерала та звання “Герой нації”. На честь Сашка Білого тоді була перейменована одна з вулиць столиці Чечні.

 

Спонсором книги виступив осередок організації “Правий сектор” у США. Придбати книгу можна лише в США. Там книгу продають на аукціоні за 30-100 доларів. Всі вилучені від продажу кошти будуть передані на потреби української армії. Для нас дуже важливо, що про наших героїв знатимуть не лише в Україні, але й за її межами. Щоб українці, які проживають за кордоном пам’ятали хто вони є, знали та пам’ятали наших героїв, які ціною свого життя захищали і продовжують захищати нашу державу від окупанта.

Джерело

 

Категорії
Життя
Новини
Loading...