Крали пальне: на Франківщині затримали злочинців “на гарячому”

Чотирьох чоловіків поліцейські викрили на залізничній станції, коли вони зливали пальне з вантажного поїзда. Зловмисникам вдалося вкрасти майже 2 тисячі літрів дизельного палива. Фігурантам...

Чотирьох чоловіків поліцейські викрили на залізничній станції, коли вони зливали пальне з вантажного поїзда. Зловмисникам вдалося вкрасти майже 2 тисячі літрів дизельного палива. Фігурантам інкримінують вчинення злочину за ч. 4 ст. 185 ККУ. За скоєне їм загрожує до 8 років ув’язнення.

29 квітня, під час патрулювання неподалік залізничної станції в Отинійській ТГ, коломийські поліцейські виявили невідомих чоловіків, які зливали пальне з тепловоза. Також виявили транспортний засіб «Ніссан Патрол» з причіпом, на якому були ємності з дизельним паливом. Двох правопорушників поліцейські затримали на місці скоєння злочину, ще двох згодом.

В ході проведення слідчих дій встановлено, що зловмисники встигли злити з вантажного тепловоза понад 1800 літрів дизельного палива. Правоохоронці вилучили обладнання для перекачування паливо-мастильних матеріалів, автомобіль та ємкості з рідиною. Двох фігурантів, 35-ти річних мешканців Коломийщини, слідчі затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Щодо двох інших, мешканців Закарпаття та Івано-Франківська, вирішується питання про повідомлення їм про підозру.

Дії фігурантів кваліфіковано за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Станом на сьогодні, незалежно від розміру вчиненої крадіжки, міра покарання обирається найсуворіша, оскільки прирівнюється до скоєння тяжкого злочину.

Прикарпатські поліцейські надалі працюють в посиленому режимі та оперативно затримують зловмисників.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...