Facebook збирається рятувати своїх користувачів від самогубств

Для цього впровадять спеціальну кнопку. Всесвітньо популярна американська соціальна мережа Facebook в найближчий час впровадить спеціальну кнопку, що дозволяє запобігати суїцидам серед користувачів. Кожен,...

Для цього впровадять спеціальну кнопку.

Всесвітньо популярна американська соціальна мережа Facebook в найближчий час впровадить спеціальну кнопку, що дозволяє запобігати суїцидам серед користувачів. Кожен, хто вважає, що будь-хто з його “френдів” потрапив у важку життєву ситуацію і може зважитися на самогубство, зможе скористатися новим елементом інтерфейсу, після чого людина отримає допомогу кваліфікованого психолога, передає британський телеканал SkyNews. Цікаво, що механізм не передбачає звернення за допомогою самого нужденного – це можуть зробити тільки його друзі, а перші повідомлення отримає сама адміністрація Facebook.

Після цього потенційний самогубець, коли наступного разу увійде в свій аккаунт, побачить спливаюче повідомлення наступного змісту: “Привіт, твій друг вважає, що ти, ймовірно, зіткнувся з якимись проблемами, і попросив нас прочитати твій недавній пост”. При цьому користувачеві буде запропонований вибір: з’язок з професійним психологом, ким-небудь з друзів або отримати допомогу та психологічну підтримку на різних інтернет-ресурсах. Зрозуміло, потенційному самогубцю нагадають про повагу до його приватності і те, що крім нього самого, про таке звернення ніхто не дізнається. «Часто так трапляється, що друзі або члени сім’ї людини, що зазнає особистих проблем, просто спостерігають за розвитком ситуації, але не знають, що можна зробити, – розповіла журналістам стратег по контенту соціальної мережі Facebook Холлі Гетерінґтон. – Крім того, вони бояться що-небудь робити, щоб не погіршити ситуацію ще більше.

На жаль, психічні захворювання і суїцидальні думки в нашому суспільстві вважаються не тим, що вони є насправді». Як уточнюють в SkyNews, “кнопка проти суїциду” з’явиться в Facebook вже протягом декількох найближчих тижнів. Першою країною, де вона стане доступна в інтерфейсі, стануть США, а потім новий елемент планується поширити і на користувачів з інших держав. В адміністрації Facebook вважають, що, якщо таким чином вийде врятувати життя хоча б однієї людини, то нововведення придумано вже не дарма.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...