На Прикарпатті вдвічі зріс дохід від туристичного збору

На Прикарпатті за чотири місяці отримали понад 5 мільйонів туристичного збору. Половину від цієї суми зібрали у Поляницькій тергромаді. Другою за кількістю туристів стала...
На Прикарпатті за чотири місяці отримали понад 5 мільйонів туристичного збору. Половину від цієї суми зібрали у Поляницькій тергромаді. Другою за кількістю туристів стала Яремчанська громада, Франківськ – на третьому місці.

Цьогоріч дохід від туристичного збору на Прикарпатті є більшим на 49%. Про це повідомив начальник відділу туризму Івано-Франківської ОДА Віталій Передерко, пише Репортер.

Туристичний збір Івано-Франківської області за чотири місяці 2022 року становить 5,7 млн грн, що на 49% більше тогорічного показника. При цьому, минулого року у квітні надходження були більшими на 225 тис грн, – повідомляє Передерко.

Сума туристичного збору в 5,7 млн є більшою, ніж всі надходження у 2020 році, коли зібрали 5,6 млн грн. А якщо порівнювати з минулим роком, то є вже 55% надходжень 2021 року.

Найбільше на туристах заробили у Поляницькій ТГ – 3,1 млн грн. Яремчанська ТГ отримала 848.82 тис. грн збору, Івано- Франківська –

 848,07 тис. грн. Ворохтянська  та Косівська громади заробили 258,26 тис. грн та 128,72 тис. грн відповідно. Вперше за багато часу наших моніторингів Яремчанська громада випередила Івано-Франківську. Це результат диференціації ставки збору з січня 2022 року. Для порівняння, минулого року Яремчанська ТГ зібрала 218 тис. грн за 4 місяці, а зараз майже 850 тисяч, Івано-Франківська громада 412 тисяч проти 848. А Косівська ТГ повернулась у п’ятірку лідерів”, – підсумовує Передерко.

Нагадаємо, у 2021 році 14 гірських громад підписали договір про співпрацю у сфері туризму.В офісі «U-LEAD з Європою» вважають, що така співпраця може дати створення своєрідного бренду Гуцульщини, підготовку спільних туристичних маршрутів та проєктів, інвестиційних пропозицій та проєктів, розвиток креативних індустрій, збереження та розвиток етнокультурних гуцульських традицій, ремесел та промислів, промоція та створення унікальних гуцульських продуктів, наприклад, кошика зі смаколиками, серед яких важливим інгредієнтом є бринза тощо.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...