Міноборони РФ звинувачує Pfizer і Moderna в участі у створенні біологічної зброї в Україні

У Росії заявили, що американські виробники вакцини від коронавірусу Pfizer та Moderna були залучені до військово-біологічної діяльності США в Україні. Про це заявив начальник...

У Росії заявили, що американські виробники вакцини від коронавірусу Pfizer та Moderna були залучені до військово-біологічної діяльності США в Україні.

Про це заявив начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту Збройних сил Росії Ігор Кирилов, передає ТАСС.

“Україна стає полігоном західних країн для створення компонентів біологічної зброї та тестування нових зразків фармпрепаратів”, — заявив Кирилов.

Він наголосив, що ідеологами військово-біологічної діяльності США в Україні є лідери Демократичної партії.

“До цієї схеми залучені великі фармацевтичні компанії, у тому числі Pfizer, Moderna, Merck, а також афілійована з американським військовим відомством компанія Gilead”, — заявив Кирилов.

Він також заявив, що до військово-біологічної діяльності залучені українські держструктури, основними завданнями яких є “приховування діяльності, проведення польових та клінічних випробувань та надання необхідного біоматеріалу”.

В МО РФ вважають, що США розширили дослідницький потенціал не тільки в галузі створення біологічної зброї, але й отримання відомостей про антибіотикорезистентність та наявність у населення конкретних регіонів антитіл до тих чи інших захворювань.

Кирилов також заявив, що Німеччина та Польща також реалізують в Україні свої військово-біологічні проєкти.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...