У МОН пояснили, як діти, що виїхали з України зможуть скласти мультипредметний тест

Складання тесту на тимчасово окупованих територіях неможливе, оскільки всі державні реєстри там заблоковані. Діти, які виїхали за межі України, зможуть скласти національний мультипредметний тест (НМТ) у...

Складання тесту на тимчасово окупованих територіях неможливе, оскільки всі державні реєстри там заблоковані.

Діти, які виїхали за межі України, зможуть скласти національний мультипредметний тест (НМТ) у країнах Європи.

Про це заявив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в ефірі інформаційного телемарафону.

Ми не маємо залишити цих дітей без права складання мультипредметного тесту і без права вступу до українських закладів освіти. Я звернувся до колег – міністрів освіти країн Євросоюзу – з проханням організувати в країнах Європи, Великобританії, Ірландії можливість проведення для наших випускників мультипредметного тесту. В нас залишається лише питання по Греції, Словенії і Хорватії. По всіх інших країнах вже опрацьовуються матеріали, – сказав Шкарлет.

Що стосується тимчасово окупованих територій, то, за словами міністра, складання тесту там неможливе, оскільки всі державні реєстри на окупованих територіях заблоковані, щоб убезпечити доступ до них з боку РФ.

Але для будь-якого випускника ми організували мінімум три тестові сесії. Після закінчення вступу для дітей з тимчасово окупованих територій будуть передбачені ще можливості, при виїзді їх на підконтрольну Україні територію вони можуть спробувати вступити до закладів вищої освіти і пізніше, – наголосив міністр.

Категорії
Новини
Новини
Loading...