Паливна криза може затягнутися і до кінця року, – Марцінків

Міський голова Руслан Марцінків закликав працівників комунальних підприємств та виконкому до економії пального: можна пересісти на велосипеди чи ходити пішки. Про це він повідомив під час...

Міський голова Руслан Марцінків закликав працівників комунальних підприємств та виконкому до економії пального: можна пересісти на велосипеди чи ходити пішки.

Про це він повідомив під час оперативної наради, йдеться в сюжеті Каналу 402.

Ситуація дуже непроста. Така ситуація з бензином, соляркою буде до кінця року. Чому? Україна споживає 800 тисяч, а завезти можемо 150 тисяч тонн через кордони, через залізницю, через все. Фізично ми не можемо більше доставити. Тому я хочу бачити кожне комунальне підприємство, виконком скорочення видатків десь на 50%, – каже Марцінків.

У першу чергу витрати скоротять на адміністративний персонал. Дизельне пальне передовсім буде йти на заправку військовим та комунальної техніки, яка забезпечує роботу критичної інфраструктури.

Тому, будь ласка, де можна робіть запаси солярки. Це до кінця року, мінімум. Тому пішки, велосипед і багато чого іншого, – додав очільник міста.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...