У Франківську у колишньому приміщенні управління освіти облаштують пральню для переселенців

В Івано-Франківську в колишньому приміщенні управління освіти, облаштують тимчасову пральню для переселенців. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише МІСТО Зараз приміщення стоїть....

В Івано-Франківську в колишньому приміщенні управління освіти, облаштують тимчасову пральню для переселенців.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, пише МІСТО

Зараз приміщення стоїть. Поки ми його передали благодійному фонду “Карітас” і там облаштують пральню для внутрішньо переміщених осіб. Наразі плануємо передати в оренду на один рік, – сказав мер.

Нагадаємо, що раніше там планували облаштувати садок. Марцінків каже, що від проєкту садочку не відмовились, проте через війну трохи перенесли.

В Департаменті освіти та науки повідомляють, що обговорювалось, що користуватись нею зможуть не тільки громадяни, які тимчасово проживають в місті, а й потребуючі франківці. Окрім того, там заплановано облаштувати дитячий простір та пункт видачі допомоги для внутрішньо переміщених осіб. Під час обговорення інформації про вільні приміщення – зійшлись на більш доступному в центральній частині міста приміщенні на вулиці Степана Бандери, де ще декілька років тому розміщувався Департамент освіти та науки Івано-Франківської міської ради. Ми розуміємо занепокоєння громадськості, адже в цьому приміщенні планувалось відкрити дитячий садок. Так і буде, але після війни. Зараз пріоритетним завданням є всебічна допомога ВПО і наша спільна перемога.
Окрім того, здача в оренду приміщення дозволить поповнити бюджет громади, – повідомляють в Департаменті.

Категорії
Новини
Новини
Loading...