У Польщі оголошують конкурс короткометражних фільмів для розмови про Україну та разом із нею

Організатори та організаторки фестивалю українського кіно у Польщі оголошують конкурс короткометражних фільмів для розмови про Україну та разом із нею.“В умовах трагічної війни, яка...

Організатори та організаторки фестивалю українського кіно у Польщі оголошують конкурс короткометражних фільмів для розмови про Україну та разом із нею.
“В умовах трагічної війни, яка з лютого набула неймовірних масштабів, надзвичайно важливо говорити в Польщі, Європі та в усьому світі про Україну та залучати Україну до розмови. Ми створюємо простір для людей, які хочуть використовувати мову кіно, щоб говорити про Україну, чи є українськими автор(к)ами та/або співпрацюють з ними для створення міжнародної копродукції”, – повідомляють на сторінці Кінофестивалю Ukraina Festiwal Filmowy.
У конкурсі можуть взяти участь короткометражні ігрові, документальні або анімаційні фільми тривалістю не більше 40 хвилин, створені у 2020-2022 роках:
▪️ українського виробництва,
▪️ польського виробництва та інших країн (фільми, пов’язані з Україною, тематично, місцем зйомок чи участю українських творців/чинь).
Заявку необхідно надіслати за допомогою спеціальної форми на сайті www.ukrainaff.com/formularz до 31 липня 2022 року.
Відібрані короткометражні фільми оцінюватиме професійне журі, до складу якого входять представники польських та українських кінокіл. Найкращі стрічки також обиратиме громадське журі, до складу якого входять ентузіасти кіно, які професійно не мають відношення до кіноспільноти.
У конкурсі буде присуджено:
▪️ Приз журі за найкращий фільм
▪️ Приз суспільного журі за найкращий фільм
▪️ Члени журі також можуть присудити додаткові призи або відзнаки.
Призовий фонд – 1000 євро.
Вибрані короткометражні фільми будуть показані під час 7-го Фестивалю українського кіно у Польщі UKRAЇNA! Festiwal Filmowy, який стартує на початку листопада 2022 року.
Детальну інформацію та регламент конкурсу можна знайти на сайті www.ukrainaff.com/konkurs, контактна адреса: [email protected].

Категорії
КультураНовини
Новини
Loading...