Вітовська та Валівоць: франківський театр поповнився видатними акторами

15 червня у франківському драмтеатрі відбувся конкурс на вакантні позиції. Про це повідомили на сторінці театру у Facebook. Тепер зіркову театральну родину у Франківську...

15 червня у франківському драмтеатрі відбувся конкурс на вакантні позиції.

Про це повідомили на сторінці театру у Facebook.

Тепер зіркову театральну родину у Франківську поповнили видатні актори сучасності:

Ірма Вітовська —заслужена артистка України, улюблена артистка для тисячі українців і подвижниця українського сучасного кінематографа, двічі володарка національної премії «Золота Дзиґа» та «Кіноколо» (найкраща жіноча роль), володарка «Золотого Дюка», лауреат премії їм. Івана Миколайчука за внесок у розвиток кіномистецтва України, лауреат театральної премії «Київська пектораль», володарка національної премії у сфері телебачення «Телетріумф», національної премії «Благодійна Україна» та премії «Women in art» від «HeForShe» у категорії «Театр і кіно», створеною ООН і Українським інститутом, членкиня правління Української Кіноакадемії.

Ірма Вітовська зіграла у Франківському драмтеатрі роль Гертруди у неоопері «Hamlet», головну роль у благодійному артпроєкті «Оскар і Рожева Пані» та роль Ворони у фрагменті політичної містерії «Великий льох» в рамках національного мистецького проєкту «Бій за Україну».

Любомир Валівоць — молодий український актор театру та кіно, виконавець головної чоловічої ролі у фільмі «Бачення метелика», який було представлено на Каннському кінофестивалі 2022.

У 2019 році Любимир разом із Ірмою Вітовською зіграв у телесеріалі «Подорожник», його ви можете впізнати у ролі Алекса, сина Сусанни, а роком раніше актор зіграв у фільмі «Свінгери» молодого сусіда Свєти — Дениса. У фільмах «Останній москаль» (2015) та «Останній москаль, “Судний день» (2016) Любомир грав ролі парубка та Петра відповідно.Спершу актор був резидентом ТЮГ на Липках, де грав у 7 виставах, а тепер ви зможете його побачити на сцені нашого Івано-Франківського драмтеатру.

Радіємо новим членам нашого театру і готуємо для вас нові прем’єри!

Категорії
Культура
Новини
Loading...