Потужні німецькі гаубиці PzH 2000 вже на фронті в Україні – Bild

Після кожного застосування гаубиці змінюють позиції. Передані Україні самохідні німецькі гаубиці PzH 2000 вже кілька днів перебувають на фронті. Про це пише газета Bild. Зазначається,...

Після кожного застосування гаубиці змінюють позиції.

Передані Україні самохідні німецькі гаубиці PzH 2000 вже кілька днів перебувають на фронті.

Про це пише газета Bild.

Зазначається, що журналіст газети побував на передовій в Україні та опублікував після цього матеріал під назвою “Нарешті наші самохідні гаубиці в дії!”.

Український військовослужбовець розповів кореспонденту, що після кожного застосування гаубиці змінюють позиції, щоб росіяни не змогли її відстежити і знищити.

“Це дуже досконала зброя. Одна німецька самохідна гаубиця – як три старі радянські системи, які ми використовували раніше… Ми думали, що оволодіємо нею за десять днів, але знадобилося 36”, – розповів він.

Де саме використовуються німецькі гаубиці, не повідомляється, оскільки це секретна інформація.

Нагадаємо, передати гаубиці PzH 2000 Україні погодилися Німеччина і Нідерланди. 

Довідка. САУ PzH 2000 виконана в стандартному для НАТО калібрі 155 мм і використовує довгий ствол довжиною 55 калібрів. Таке поєднання зараз визнано класичним і найбільш вдалим і в середньому дає дальність пострілу звичайним снарядом близько 30 км. Але у PzH 2000 результати набагато краще. Звичайний снаряд, випущений з цієї німецької САУ, долає від 30 до 36 км.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...