У Франківську громада УПЦ МП скаржиться на переслідування

Івано-Франківська єпархія УПЦ закликає припинити переслідування громадян України за ознакою віросповідання та наголошує на важливості мирного діалогу у розв’язанні релігійних протиріч. Про це йдеться...

Івано-Франківська єпархія УПЦ закликає припинити переслідування громадян України за ознакою віросповідання та наголошує на важливості мирного діалогу у розв’язанні релігійних протиріч.

Про це йдеться в повідомленні на сайті громади.

Вже подані відповідні заяви до правоохоронних органів про вчинення кримінального правопорушення стосовно осіб, які відкрито порушують Закон та займаються розпалюванням міжконфесійної ворожнечі на Прикарпатті.

В повідомленні зазначили, що на підґрунті такого розпалювання міжконфесійної ворожнечі у ЗМІ зустрічаються непоодинокі випадки перекручування інформації стосовно релігійного життя на Прикарпатті та в Івано-Франківську зокрема. У соціальних мережах Прикарпаття постійно циркулюють фейкові викиди інформації та заклики до агресії та фізичної розправи над священниками та парафіянами собору Різдва Христового – останнього духовного прихистку УПЦ в Івано-Франківській області.

Кажуть, що навіть пропонується грошова винагорода тому, хто отримає списки вірян УПЦ, котрі проголосували 26 червня за збереження конфесійної приналежності (фото скриншотів додаємо).

Вважаємо, що заклики Руслана Марцінківа та тих, хто розповсюджує зазначену інформацію, є не припустимими та небезпечними, такими, що призводять до дестабілізації та розколу суспільства, тим більше в умовах воєнного стану.

У громаді наголосили, що відповідно до статті 35 Конституції України кожен має право на свободу світогляду і віросповідання. Це право включає свободу сповідувати будь-яку релігію або не сповідувати ніякої, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність.

Категорії
Новини
Новини
Loading...