У Франківську для деяких будинків опалювальний сезон не розпочнеться вчасно

Фахівці «Івано-Франківськгазу» закликають, не зволікати з процесом  переходу на індивідуальне опалення. В Івано-Франківську із 76 будинків, що отримали дозвіл на від’єднання від централізованого теплопостачання,...

Фахівці «Івано-Франківськгазу» закликають, не зволікати з процесом  переходу на індивідуальне опалення.

В Івано-Франківську із 76 будинків, що отримали дозвіл на від’єднання від централізованого теплопостачання, лише 49 звернулися  в «Івано-Франківськгаз» для оформлення документації на встановлення індивідуального газового опалення. Таке зволікання зі сторони споживачів призведе до того, що для десятків будинків опалювальний сезон не розпочнеться вчасно.

Газовики звертають увагу, отримати дозвіл — це лише початок процесу із встановлення газового опалення. Потрібно виготовити низку документів, виконати будівельно-монтажні роботи, реконструкцію фасадних газопроводів, стояків газових, а також внутрішніх мереж газопостачання, у деяких випадках ще й заміну газопроводу-вводу. На виконання усіх цих робіт потрібні не лише кошти, а й час – щонайменше кілька місяців.

В «Івано-Франківськгазі» наголошують, що роботи за угодами на виконання будівельно-монтажних  робіт по заміні фасадних газопроводів, які будуть оплачені до 31.08.2022 року, завершать до 15.10.2022 року.

Сьогодні статистика звернень свідчить:

  • 28 житлових будинках вже виконали роботи із заміни фасадних газопроводів;
  • 41 будинок взагалі не оплатив за будівельно-монтажні роботи, відповідно вони не включені в графік виконання цих робіт.

«На жаль, часто стикаємося із ситуацією непорозумінь між самим мешканцями,  відсутністю співпраці між головами ОСББ і мешканцями житлових будинків. Через відсутність одностайності, вони не можуть ухвалити спільне  рішення щодо газифікації”, – розповів директор з капітального будівництва АТ “Івано-Франківськгаз” Олександр Мандрик.

Тож, щоб не залишитися в розпал опалювального сезону без теплих радіаторів, фахівці «Івано-Франківськгазу» закликають, не зволікати з процесом  переходу на індивідуальне опалення, особливо якщо будинок уже від’єднаний від центрального теплопостачання.

Категорії
Комуналка
Новини
Loading...