Івано-Франківська СБУ затримала інформаторку, яка передала ворогу координати ЗСУ

Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області затримали у Покровському районі Донецької області місцеву жительку. Вона збирала та передавала російській армії інформацію про позиції і...

Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області затримали у Покровському районі Донецької області місцеву жительку. Вона збирала та передавала російській армії інформацію про позиції і переміщення військової техніки, озброєнь та особового складу Збройних сил для завдання по них ракетних ударів.

Слідчі СБУ встановили, що інформаторка передала ворогу відомості про підрозділ, який стояв неподалік від її села. Зокрема, вказала координати складу боєприпасів, а також повідомила про пересування техніки ЗСУ, інформує пресслужба СБУ.

Ці позиції Збройних сил знаходились за кількадесят кілометрів від району бойових дій. Тож загарбники планували нанести по них ракетний удар.

Завдяки своєчасному реагуванню сил оборони України, підрозділ ЗСУ вчасно змінив позиції. Про те, що передані нею координати втратили актуальність, інформаторка теж повідомила ворогам.

СБУ з’ясувала, що розвідувальну інформацію мешканка Покровського району передавала бойовику незаконного збройного формування т. зв. «ДНР» збройних сил рф. Він вийшов на жінку через соцмережу та запропонував повідомляти про розташування сил і засобів українського війська в районі її проживання.

Співробітники Управління СБУ в Івано-Франківській області затримали інформаторку у неї вдома. Під час обшуку вилучено мобільний телефон, через який відбувалося спілкування з бойовиком ворожої армії.

Інформаторці повідомлено про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів України, рух переміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

За злочин, передбачений ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України, на неї очікує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Викриття злочину проводили співробітники управління СБУ в Івано-Франківській області спільно із Головним управлінням СБУ в Донецькій і Луганській областях.

Збір доказів і матеріалів відбувався за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури. Затримання та оголошення про підозру проходило під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...