Окупанти вдарили по Вінницькій області “Кинджалами”

7 серпня країна-терорист Росія випустила гіперзвукові ракети повітряного базування Х-47М “Кинджал” по військових об’єктах у Вінницькій області. Таких ракет на озброєнні ЗС РФ всього лише...

7 серпня країна-терорист Росія випустила гіперзвукові ракети повітряного базування Х-47М “Кинджал” по військових об’єктах у Вінницькій області. Таких ракет на озброєнні ЗС РФ всього лише кілька десятків.

Про це повідомили в пресслужбі Повітряних Сил ЗС України.

Для пуску “Кинджалів” в основному використовується винищувач МіГ-31, але також можуть застосовуватись бомбардувальники Ту-22М3 та Ту-160.

Це найновіший тип ракет, які має на озброєнні Росії. Після прийняття на озброєння у 2018 році, їх випущено усього декілька десятків. Бойова частина Х-47М становить 500 кг, швидкість ракети 3500 – понад 12000 км/год”, – зазначили в пресслужбі.

Ворожий літак випустив ракету, після чого вона піднялася на велику висоту у верхні шари атмосфери, а потім при заході на ціль по балістичній траєкторії розвинула швидкість близько 12 тис. км/год – такий принцип роботи “Кинджалів”.

Наразі протиповітряна оборона ЗСУ через тактико-технічні характеристики ракети не може ефективно виявляти та знищувати її. Упродовж повномасштабної російсько-української війни країна-терорист РФ лише кілька раз використала “Кинджали” для ураження надзвичайно важливих для неї цілей.

Категорії
Новини
Новини
Loading...