Івано-Франківщина отримала план розвитку на поточний рік

Депутати обласної ради затвердили програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2015 рік. Документ розробив департамент економіки спільно з іншими структурними підрозділами облдержадміністрації, районними...
Депутати обласної ради затвердили програму соціально-економічного та культурного розвитку області на 2015 рік.

Документ розробив департамент економіки спільно з іншими структурними підрозділами облдержадміністрації, районними державними адміністраціями, виконавчими комітетами міських рад міст обласного значення, за участю органів місцевого самоврядування, територіальних підрозділів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, підприємств, установ і організацій. У програмі, створеній на основі аналізу розвитку області за попередній період, визначено цілі, пріоритетні напрями соціально-економічного розвитку та прогнозні показники на 2015 рік, а також заходи, спрямовані на забезпечення необхідних умов для стабілізації економіки та запобігання економічному спаду.

Цілі та завдання програми сприятимуть реалізації напрямків розвитку області, які окреслено у стратегії області на період до 2020 року. Зокрема, що стосуються стійкого розвитку економіки, розвитку туристично-рекреаційної сфери, сільських територій, людського капіталу.

З-поміж іншого зазначається: загальний фінансовий ресурс місцевих бюджетів області на 2015 рік складе 7851,5 млн. грн., що на 581,6 млн. грн. більше проти уточнених показників 2014 року, розрахованих Міністерством фінансів України. Обсяг доходів місцевих бюджетів області (без урахування трансфертів) складе 1883,6 млн. грн., з них податок на доходи фізичних осіб – 924,9 млн. гривень. Очікується збільшення обсягів залучених суб’єктами господарювання області прямих іноземних інвестицій до 990 млн. дол. США, що на 6,9 % більше, ніж у 2014 році. Планується надання 1,5 млн. грн. кредитів суб’єктам малого підприємництва, які працюють у пріоритетних галузях економіки. Упродовж року в області є наміри відкрити щонайменше 3 школи, 5 дитячих садків, один заклад охорони здоров’я, ввести в експлуатацію 50 км. газових мереж, замінити та реконструювати 10 км. аварійних водопровідних мереж.

Джерело

Категорії
Життя
Новини
Loading...