Коли в Україні розпочнеться опалювальний сезон: влада назвала дату

В Україні під час війни опалювальний сезон 2022-2023 стартує 15 жовтня, однак змістити дату можуть погодні умови. Про це розповів очільник Міністерства розвитку громад...

В Україні під час війни опалювальний сезон 2022-2023 стартує 15 жовтня, однак змістити дату можуть погодні умови.

Про це розповів очільник Міністерства розвитку громад та територій Олексій Чернишов під час телемарафону.

За його словами, наразі готовність країни до зими становить близько 70%. У громадах, де інфраструктура не постраждала від війни, підготовка до опалювального сезону відбувається за планом. У постраждалих – фахівці відновлюють об’єкти теплокомуненерго та центрального теплопостачання.

“Опалювальний сезон в Україні розпочнеться після 15 жовтня – з урахуванням погодних умов. Ми вже виходимо на показник, близький до 70% підготовки мереж та систем ЖКГ”, – зауважив він.

За затвердженими урядом правилами, рішення щодо старту та фінішу опалювального періоду має ухвалювати місцева влада, зважаючи на кліматичні умови. Так, опалювальний період має починатися не пізніше, ніж коли упродовж трьох діб середня добова температура повітря становить вісім градусів і нижче.

Завершуватися опалювальний сезон має не раніше, ніж коли упродовж трьох діб середня добова температура повітря вища восьми градусів.

Раніше у Міністерстві енергетики заявляли, що уряд готує основний та запасний плани стосовно проходження опалювального сезону на тлі війни. Йдеться про можливе заміщення деяких ресурсів іншими, якщо військові дії Росії завадять постачанню.

Нагадаємо, що український уряд покладає великі надії на газовий ленд-ліз від Сполучених Штатів для нормального проходження опалювального сезону 2022/23. За оцінками експертів, йдеться про три мільярди кубічних метрів.

Категорії
Новини
Новини
Loading...