Вибухи у Криму: вже евакуювали близько 2 тисяч людей

Окупанти Криму почали евакуацію людей після вибухів на складі боєприпасів поблизу Джанкоя, станом на 10 ранку 16 серпня вже виїхали близько 2 тисяч осіб....

Окупанти Криму почали евакуацію людей після вибухів на складі боєприпасів поблизу Джанкоя, станом на 10 ранку 16 серпня вже виїхали близько 2 тисяч осіб.

Джерело: мер Мелітополя (Запорізька область) Іван Федоров у Telegram, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров у Facebook, ставленик Росії, самопроголошеним прем’єр-міністр окупованого Криму Сергій Аксьонов в Telegram

Пряма мова Федорова: “Мелітополь – єдиний сухопутний коридор в Крим. Не буде Мелітополя – не буде Криму! А тим часом під Джанкоєм розпочалася евакуація населення через детонацію боєприпасів. Сховатись не встигне ніхто. А відступати скоро буде нікуди!”.

Деталі: У свою чергу Чубаров зазначив, що наразі в бік мосту через Керченську протоку уже висунулися “тисячі громадян РФ”.  

Про евакуацію населення повідомив і самопроголошений прем’єр Криму Аксьонов.

Пряма мова Аксьонова: “Дав команду – зараз 5-кілометрова зона очеплена, йде виселення всіх людей, які перебувають у 5-кілометровій зоні… Близько двох тисяч людей евакуйовано із зони надзвичайної події в Джанкойському районі”.

Деталі: За його словами, виселили людей з сіл Азовське та Майське Джанкойського району – їх тимчасово розмістили у школах сіл Кондратьєво, Табачне та Побєдне.

Аксьонов також повідомив, що у результаті вибухів постраждали двоє чоловіків – один отримав осколкові поранення, іншого “стінкою придавило”.

Ставленик окупантів додав, що про “причини (детонації на складі – ред.) буде говорити Міноборони РФ і слідча комісія”. 

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...