В Івано-Франківську псевдоблагодійники продавали гуманітарку, «заробивши» пів мільйона гривень — поліція

В Івано-Франківську благодійну організацію спіймали на торгівлі отриманої від донорів гуманітарної допомоги. За підрахунками правоохоронців, на цій схемі зловмисники отримали пів мільйона гривень. Про...

В Івано-Франківську благодійну організацію спіймали на торгівлі отриманої від донорів гуманітарної допомоги. За підрахунками правоохоронців, на цій схемі зловмисники отримали пів мільйона гривень.

Про це повідомила Національна поліція.

За даними поліції, організатором схеми був керівник благодійної організації. Аби безоплатно отримати від донорів гуманітарну допомогу, фігуранти оприлюднювали повідомлення в соціальних мережах. Вантаж вони завозили за пільговим режимом.Склад зі спорядженням, яке отримали зловмисники

Поліцейські кажуть, що зрештою отриману допомогу зловмисники продавали громадським організаціям та волонтерам. Йдеться про товари для потерпілих від війни та військових, зокрема про військову амуніцію, пікапи та автівки швидкої допомоги.

Усе це фігуранти продавали через торгові точки та окремо створені інтернет-сторінки в соціальних мережах, стверджує поліція. Під час слідства задокументували факти продажу військової амуніції, пікапа та спецавтомобіля швидкої допомоги на понад 500 тисяч гривень. 

За інформацією правоохоронців, «заробіток» зловмисники ділили між собою. Загалом вони вже встигли завезти та поставити на облік за підробленими документами понад 10 авто.

Зрештою 25 серпня організатора та одного з учасників схеми затримали під час продажу автомобіля швидкої допомоги за 6 тисяч євро та 1,2 тисячі доларів. Також під час обшуків у них знайшли 9 автомобілів, набої, а ще 4,5 тисячі євро та 2,8 тисячі доларів, частину з яких фігуранти отримали від продажу гуманітарної допомоги.  

Організатору та його спільникам готуються оголосити підозру та обрати запобіжні заходи.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...