В Івано-Франківську двох тероборонівців визнали винними у шахрайстві

В Івано-Франківську двох громадських активістів з тероборони визнали винними у шахрайстві. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку міського суду. У середині квітня ...

В Івано-Франківську двох громадських активістів з тероборони визнали винними у шахрайстві. Про це редакція 368.media   дізналася з вироку міського суду.

У середині квітня  після опівночі двоє учасників громадської організації «Народний Контроль Об’єднаних Громад»  Тарас Бондарчук и Андрій Войтах спільно з працівником поліції заступили на патрулювання з метою охорони публічного порядку.

Патрулювання завершилося і тероборонівці  машиною відвезли працівника поліції до управління, після чого домовились удвох продовжити патрулювання. Через півгодини вони приїхали на автостанцію, де побачили на зупинці двох жінок, одна з яких була з малолітньою дитиною і собакою та вирішили безпідставно перевірити у них документи й оглянути їх особисті речі.

Під час огляду обвинувачені побачили у жінки 10,7 тис. польських злотих. Щоб заволодіти коштами, збрехали потерпілій, що вона грубо порушила законодавство, оскільки при перетині державного кордону не задекларувала ці гроші. Усвідомлюючи, що будь-яких повноважень для притягнення осіб до адміністративної відповідальності як представники громадської організації вони не мають, один із тероборонівців сказав громадянці, що вона мусить сплатити штраф, передавши гроші готівкою.

Під таким приводом у жінки виманили 3,6 тис. польських злотих, що за курсом становило 24,5 тис. гривень. Після оплати їй пообіцяли, шо на телефон прийде  код, який вона зможе показувати на блок-постах з метою підтвердження оплати штрафу на випадок, якщо працівники поліції будуть виявляти у неї незадекларовані кошти.+

У судовому засіданні чоловіки визнали себе винними в шахрайстві. Розповіли, що вступили до лав територіальної оборони та періодично патрулювали місто. Гроші обміняли на гривні і поділили. Потерпіла заявила позов про відшкодування їй збитків у сумі коштів, які вона втратила. На суворому покаранні для обвинувачених не наполягала.

У підсумку суд призначив чоловікам 1,5 і 1 рік позбавлення волі, звільнивши від відбуття покарання на такий самий строк.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...