Як прикарпатці відреагували на прохання депутатів заборонити в Україні московський патріархат

Депутати Івано-Франківської облради просять керівництво держави заборонити Українську православну церкву Московського патріархату в країні, ініціювати розслідування її діяльності та покарати винних за колабораціонізм. Як...

Депутати Івано-Франківської облради просять керівництво держави заборонити Українську православну церкву Московського патріархату в країні, ініціювати розслідування її діяльності та покарати винних за колабораціонізм.

Як повідомила кореспондентові Укрінформу депутатка Івано-Франківської облради Марія Рудик, це звернення 16 вересня на сесії облради депутати підтримали одноголосно та скерували до Президента, Верховної Ради та СБУ. «Ми, депутати Івано-Франківської обласної ради, вимагаємо прийняти закон України про заборону діяльності Української православної церкви Московського патріархату, ініціювати розслідування діяльності Української православної церкви Московського патріархату, що містить ознаки колабораціонізму, спрямовані проти основ національної безпеки України, та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності», — наголошується у зверненні.

Як заявили депутати облради, представники цієї церкви всіляко уникають засудження російської агресії проти України та вчиняють колаборантські дії: відкрито співпрацюють з росією на окупованих територіях, допомагають військовим формуванням агресора, зберігають у храмах зброю.

«На теренах України не може існувати антиукраїнська структура ворожої країни, та ще й під час війни.

Незалежність від росії має бути у всьому, в релігії та вірі також», — йдеться у зверненні.

Обранці переконані, що діяльність УПЦ Московського патріархату підриває територіальну цілісність, соборність та державність України та спрямована на підтримку геноциду українського народу.

Така новина викликала жваве обговорення у соціальних мережах. Здебільшого така новина роздратувала містян, які здивовані, що цього ще не зробили раніше.

Практично усі підтримують таке прохання влади.

Категорії
Прикарпаття
Новини
Loading...