Привласнив понад мільйон гривень благодійних внесків на ЗСУ – на Франківщині викрили псевдоволонтера

За процесуального керівництва Калуської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у незаконному використанні благодійних пожертв під час воєнного стану ( ч.3 ст. 201-2...

За процесуального керівництва Калуської окружної прокуратури місцевому жителю повідомлено про підозру у незаконному використанні благодійних пожертв під час воєнного стану ( ч.3 ст. 201-2 КК України).

За даними слідства, з травня по серпень 2022 року підозрюваний, позиціонуючи себе волонтером, через соціальну мережу збирав кошти для допомоги Збройним силам України та особам, які потребують допомоги у зв’язку з військовою агресією росії проти України. Він збирав пожертви на особисті банківські рахунки для придбання автомобілів, приладів нічного бачення, безпілотників, тепловізійних прицілів та інше.

Такими чином зловмисник отримав від громадян понад 1 млн 171 тис. грн, які привласнив та розпорядився ними на власний розсуд.

Викриття протиправної діяльності проводилось прокурорами спільно із працівниками відділу протидії кіберзлочинам у Івано-Франківській області та співробітниками СБУ в Івано-Франківській області.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Калуського районного відділу поліції ГУ НП в Івано-Франківській області.

Підозрюваного затримано в порядку ст.208 КПК України. Наразі вирішується питання про обрання щодо нього запобіжного заходу, повідомляє Пресслужба Івано-Франківської обласної ппрокуратури.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...