Прикарпатець, який вкрав з магазину парфуми, отримав 4 роки ув’язнення

Обвинувачений, маючи непогашену судимість за вчинення злочину проти власності, на шлях виправлення та перевиховання не став та повторно вчинив нові умисні корисливі злочини, а...

Обвинувачений, маючи непогашену судимість за вчинення злочину проти власності, на шлях виправлення та перевиховання не став та повторно вчинив нові умисні корисливі злочини, а саме таємне викрадення чужого майна (крадіжку), вчинене повторно, відкрите викрадення чужого майна (грабіж).

Пише Голос-Інфо.

23 вересня 2021 року близько 14:03 зайшов до приміщення магазину на вул. Галицькій, 112-Д в м. Івано-Франківську. Підійшов до виставкових стелажів, з яких таємно викрав флакон чоловічих парфумів «Версаче О Фреш», туалетна вода чоловіча, ємкістю 50мл., вартістю без ПДВ 1999 гривень, який заховав собі у кишеню верхнього одягу. Після чого, місце вчинення злочину покинув з викраденим майном, яким в подальшому розпорядився на власний розсуд, чим спричинив власнику магазину матеріальну шкоду на суму 1999 гривень.

26 вересня 2021 року близько 16:52 зайшов до приміщення магазину по вул. Вовчинецькій, 190 в м. Івано-Франківську. З магазину виніс засоби особистої гігієни, дрібну побутову техніку на загальну суму 1521 гривень.

8 жовтня 2021 року близько 17:49 зайшов до приміщення магазину по вул. Вовчинецькій, 194 в м. Івано-Франківськк, де вкрав пляшку віскі вартістю 424 гривні, яку заховав у свою наплічну сумку.

30 вересня 2021 року близько 16:33 зайшов до приміщення магазину по вул. Галицька, 112-Д в м. Івано-Франківськ, звідки взяв пульсоксиметр та електронний термометр, які заховав у свою чорну наплічну сумку. Неправомірні дії обвинуваченого були виявлені продавцем-консультантом даного магазину, яка намагалась його зупинити при виході із вказаного магазину. З метою доведення свого умислу до кінця, не маючи на меті повертати викрадені товарно-матеріальні цінності та усвідомлюючи, що викрадення ним майна перестає бути таємним, продовжив свої протиправні дії спрямовані на відкрите викрадення чужого майна, а саме відштовхнув продавця-консультанта та вибіг із приміщення магазину, при цьому не реагуючи на крик та вимоги останньої щодо негайного повернення вкраденого. В подальшому зник у невідомому напрямку, а викраденим майном та розпорядився на власний розсуд, чим спричинив власнику майнову шкоду на загальну суму 627 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушеннях визнав повністю та беззастережно, підтвердив всі без винятку викладені в обвинувальному акті обставини та суду пояснив, що сам не розуміє, чому вчиняв крадіжки в магазинах, можливо через те, що був в стані алкогольного сп’яніння. До вчиненого він ставиться критично, більше так вчиняти не буде, щиро каявся та просив суворо не карати.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 185, ч. 2 ст. 186 КК України, та призначити йому остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки.

Вирок виніс суддя Ростислав Хоростіль за участю прокурора Сенечака Р.В.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...