Вживав метадон: на Прикарпатті суд оштрафував водія на 17 тисяч гривень

Долинський районний суд оштрафував водія автомобіля на 17 000 грн за відмову пройти огляд на стан наркотичного сп’яніння. Про це Голос-Інфо. Днями суддею Долинського...

Долинський районний суд оштрафував водія автомобіля на 17 000 грн за відмову пройти огляд на стан наркотичного сп’яніння.

Про це Голос-Інфо.

Днями суддею Долинського районного суду Івано-Франківської області визнано винуватим у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення, та накладено на правопорушника штраф 17 000,00 грн. з позбавленням права керування транспортними засобами на 1 рік за керування автомобілем та відмову від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан наркотичного сп’яніння.

Як встанови суд, 22 липня 2022 року о 09:20 год. в місті Долині по вулиці Міцкевича, правопорушник керував автомобілем марки «FORD MONDEO» з ознаками наркотичного сп’яніння, а саме: порушення мови, координації рухів, зіниці очей не реагують на світло, почервоніння очей. При цьому правопорушник відмовився від проходження огляду на стан наркотичного сп’яніння в закладі охорони здоров’я, чим порушив вимоги п.2.5 ПДР України.

У судовому засіданні правопорушник своєї вини у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 130 КУпАП, не визнав та пояснив, що перебуває на замісній підтримувальній терапії, а тому, на його думку, на момент керування транспортним засобом він не перебував в стані наркотичного сп’яніння, бо наркотичних речовин не вживає, а лише отримує у лікарні «метадон», добова доза якого 50 мг, що не перешкоджає йому керувати транспортним засобом. З цих підстав просив провадження в даній справі закрити за відсутністю в його діях складу адміністративного правопорушення.

Звісно суд не взяв до уваги його пояснення, прийшов до висновку про винуватість правопорушника після дослідження у судовому засіданні письмових та інших доказів, зокрема і відеозаписі з місця події, на якому показано як правопорушник зізнається, що вживав того дня таблетку «метадон», перебуває на обліку «замісна терапія», та спочатку погоджується на пропозицію працівників поліції проїхати в лікарню, а згодом сказав, що в цьому немає потреби, оскільки він вживав наркотичну речовину.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...