Дефіцит електроенергії в Україні 25%: в “Укренерго” розказали, як діє режим обмеження

До енергосистеми приєднали ще один блок АЕС, що дозволяє покривати 75% потреб споживання. Дефіцит електроенергії в Україні становить 25%, тому продовжує діяти режим обмеження на...

До енергосистеми приєднали ще один блок АЕС, що дозволяє покривати 75% потреб споживання.

Дефіцит електроенергії в Україні становить 25%, тому продовжує діяти режим обмеження на її споживання.

Як повідомляє НЕК “Укренерго”, енергетики продовжують відновлювати енергосистему.

“Станом на 11:00 введено в роботу ще один атомний блок, збільшується потужність до планового рівня на інших. Таким чином виробники електроенергії зараз покривають близько 75% потреб споживання. Проте ще 25% електроенергії все ще залишаються в дефіциті, тому сьогодні на всій території України діє режим обмеження споживання”, – йдеться у повідомленні

В енергокомпанії зазначили, що більше не вказують, які саме види відключення – аварійні чи планові – будуть застосовані: це вирішують обленерго.

“Тобто диспетчери обленерго отримують показник споживання для області, перевищувати який не можна. А от схему відключень, яка дозволить дотримуватися встановленої норми споживання, кожне обленерго складає самостійно”, – пояснили в “Укренерго” .

У компанії зауважили, що кожен українець, в будинок якого повернулось світло, може допомогти швидше повернути його іншим, просто заощадливо споживаючи електроенергію.

“Це дозволить менше застосовувати обмеження, спрямовані на попередження аварій…”, – додали в “Укренерго”.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...