По всій Україні запровадили режим аварійних відключень електроенергії – Укренерго

Наразі дефіцит потужності складає 27%. Станом на 10:00 понеділка, 28 листопада, внаслідок стрімкого зростання дефіциту потужності по всій території України застосовуються аварійні відключення електроенергії. Про...

Наразі дефіцит потужності складає 27%.

Станом на 10:00 понеділка, 28 листопада, внаслідок стрімкого зростання дефіциту потужності по всій території України застосовуються аварійні відключення електроенергії.

Про це йдеться у повідомленні в Telegram-каналі “Укренерго”.

“Причиною збільшення дефіциту потужності стали аварійні відключення блоків на кількох електростанціях. Водночас споживання продовжує зростати через погіршення погодних умов. Наразі дефіцит потужності складає 27%”, – зазначили у компанії.

Зауважується, що після усунення причин аварійних відключень блоки повернуться в роботу, що зменшить дефіцит в енергосистемі та зменшить обсяги обмежень споживачів.

“Контрольовані аварійні відключення дозволяють збалансувати енергосистему та запобігати аварійним ситуаціям у мережах”, – додали в “Укренерго”.

У компанії нагадали, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок вже семи хвиль ракетних ударів російських окупантів по енергетичній інфраструктурі України.

“Масштаби та складність пошкоджень дуже великі. Ремонти тривають цілодобово”, – йдеться у повідомленні.

Категорії
Надзвичайні новини
Новини
Loading...