В Івано-Франківську провели онлайн-семінар з питань організації харчування в закладах дошкільної освіти

Держпродспоживслужба провела онлайн-семінар з питань організації харчування в закладах дошкільної освіти міста Івано-Франківська. Пише Голос-Інфо. 29 листопада 2022 року спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням...

Держпродспоживслужба провела онлайн-семінар з питань організації харчування в закладах дошкільної освіти міста Івано-Франківська.

Пише Голос-Інфо.

29 листопада 2022 року спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства та Івано-Франківського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели практичний семінар у онлайн-форматі з керівниками та медичними сестрами закладів дошкільної освіти міста Івано-Франківська.

 На семінарі вкотре обговорено нормативно-правові акти щодо організації харчування дітей в закладах освіти; розібрано помилки, які найчастіше трапляються при складанні примірних сезонних меню; наголошено на необхідності посилення контролю за роботою холодильного обладнання та умовами зберігання продуктів харчування, котрі швидко псуються, особливо в умовах відсутності електроенергії.

Профілактика харчових отруєнь в організованих дитячих колективах та забезпечення дітей безпечним та якісним харчуванням є одним із важливих питань роботи закладу освіти в умовах воєнного стану.

 Тому в даних умовах одним з пріоритетів роботи Держпродспоживслужби є забезпечення здійснення заходів державного нагляду (контролю) за організацією харчування у закладах дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі профілактики гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь у відповідності до Плану дій Уряду, Указу Президента України від 07.12.2019 № 894 «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей», постанови КМУ від 24.03.2021 №305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

Кінцевою метою реформи є впровадження сучасних стандартів з організації харчування, внесення коректив в примірні меню відповідно до сезонності продуктів харчування з урахуванням нових рецептур, розроблення нових технологічних карток для приготування страв, покращення матеріально-технічної бази їдальнь (харчоблоків) закладів освіти, стану організації харчування учнів та вихованців, розбудова системи здорового харчування, формування культури харчування та правильних харчових звичок

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...