Скандал у Коломиї: мер хоче призначити на освіту пенсіонера з Попасної, якого обвинувачували у сепаратизмі

У Коломиї спалахнув скандал навколо кандидатури на посаду начальника управління освіти Коломийської міськради. Міський голова Коломиї Богдан Станіславський хоче призначити керувати освітою громади 62-річного Юрія...

У Коломиї спалахнув скандал навколо кандидатури на посаду начальника управління освіти Коломийської міськради.

Міський голова Коломиї Богдан Станіславський хоче призначити керувати освітою громади 62-річного Юрія Онищенка – колишнього міського голову міста Попасна на Луганщині, якому СБУ висувала обвинувачення за підтримку сепаратистів у 2014 році.

Про те, що Станіславський готується призначити Онищенка головним освітянином Коломиї, повідомила у мережі Надія Бордун – мати Любомира Бордуна, який понад шість років очолював управління освіти в Коломиї, але з перших днів російського вторгнення пішов добровольцем захищати Україну у складі 10 гірсько-штурмової бригади і загинув.

Надія Бордун повідомила, що Станіславський готує на посаду начальника управління освіти Юрія Онищенка, який приблизно два місяці працює у муніципальній інспекції завідувачем сектором диспетчеризації та вже стажується в управлінні освіти. За інформацією Надії Бордун, Онищенка вже представили директорам кількох ліцеїв.

З відкритих джерел відомо, що Онищенко протягом 2010-2021 років був міським головою Попасної Луганської області, членом “Партії регіонів”. З педагогічного досвіду у нього – робота воєнним керівником протягом 1987-1994 у ПТУ № 85 і СШ №1 у Попасній. Відтак, працював у правоохоронних органах, зокрема, перед тим, як стати міським головою, обіймав посаду начальника УДАІ Попаснянского РВ УМВС. Зараз Юрій Онищенко на пенсії.

“Це – жарт? Чи це так пан мер продовжує ” гартувати ” нашу освіту? Був мером Попасної … ну , добре! Але ж не працював в управлінні освіти, а тому досвід роботи в цій галузі відсутній! Якщо такий хороший фахівець, то чому не бере пан Станіславський його собі в заступники? Можливо, і радив би йому щось корисне!”, – написала у соцмережі Надія Бордун.

Втім, пізніше жінка допис прибрала, але користувачі соцмереж встигли скопіювати.

Скандал у Коломиї: мер хоче призначити на освіту пенсіонера з Попасної, якого обвинувачували у сепаратизмі 1

Богдан Станіславський відреагував на розголос маніпулятивним дописом з цитатою покійного глави УГКЦ Любомира Гузара, у такий спосіб недвозначно натякаючи, нібито коломияни проти призначення Онищенка через його походження з Луганщини й утискають переселенців, через що “в Коломиї українець не може стати посадовцем”.

“І якщо комусь здається, що, прикриваючи власні суб’єктивні бажання, він може знецінювати українця через те, де він народився, то забудьте це як страшний сон”, – пригрозив обуреним мешканцям Станіславський.

Скандал у Коломиї: мер хоче призначити на освіту пенсіонера з Попасної, якого обвинувачували у сепаратизмі 2

Сотні людей, які поширили інформацію про ймовірне призначення Онищенка, мер назвав “вузьким колом осіб”, закликав “не перетворювати діяльність структурних підрозділів міської ради на хаос”.

“…адже жоден відділ чи управління не можуть залежати від приватної думки однієї або кількох людей”, – заявив міський голова Коломиї.

Станіславський підтвердив, що “людина, яка приїхала до Коломиї із Луганської області, виявила бажання працювати в управлінні освіти Коломийської міської ради”.

“Наразі людина проходить стажування, на яке має право”, – вважаає Станіславський.

Сотні коломиян обурилися дописом міського голови. Станіславському намагаються пояснити, що люди не мають претензій до місця народження Онищенка: їх обурює його сумнівне політичне минуле та відсутність професійного досвіду в освіті. Коломияни вимагають провести конкурс на посаду начальника управління освіти і призначити професіонала.

Категорії
Прикарпаття
Новини
Loading...