Жорсткі бої під Сватове та плани контрнаступу ЗСУ: актуальні карти боїв

На 340-й день повномасштабної війни російські окупанти перестали повідомляти про свій наступ на півдні Запорізької області і були змушені визнати, що українські бійці збільшили...

На 340-й день повномасштабної війни російські окупанти перестали повідомляти про свій наступ на півдні Запорізької області і були змушені визнати, що українські бійці збільшили інтенсивність артилерійського вогню на лінії Сватове-Кремінна.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни ISW.

Ситуація на лінії Сватове-Кремінна

Окупанти продовжують намагатися повернути втрачені позиції вздовж лінії Сватове-Кремінна. Вони трохи просунулися в районі Гряниківки на Харківщині, що за 53 км на північний захід від Сватового. За даними російських джерел, ЗСУ планують контрнаступ в районі Куземівки на Луганщині, що за 18 км на північний захід від Сватового, а також використали ДРГ, щоб оцінити можливості загарбників у цьому районі та посилили артилерійський вогонь на лінії Сватове-Кремінна.

Крім того, 28 січня українські військові атакували ракетами HIMARS лікарню з російськими бойовиками в Новоайдарі. У результаті ліквідовано десятки окупантів.

Ситуація на Донбасі

ЗСУ відбили ворожі атаки у районі Бахмута, за 18 км на північний схід від міста в районі Червоної Гори, за 6 км на захід в районі Івановського та за 20 км на південь. Водночас противник, ймовірно, просунувся на північно-західні околиці Солі, за 14 км на північ від Бахмута.

Пропагандисти стверджують, що російські штурмові загони відтіснили ЗСУ з позицій у районі Кліщеївки, за 7 км на південний захід від Бахмута, назад в Іванівське і просунулися до Білої Гори, що за 15 км на південний захід від Бахмута, від каналу Сіверський Донець, а також в районі Водяного, на захід від села Микільське, що за 27 км на південний захід від Авдіївки, та на південь від Вугледару.

У свою чергу, українські захисники відбили ворожі атаки біля Водяного, що за 7 км на південний захід від Авдіївки, та Мар’їнки.

Ситуація на півдні України

Вже другу добу поспіль російські пропагандисти не говорять про свої наземні атаки в Запорізькій області. Аналітики ISW припускають, що інформаційну кампанію про просування окупантів у тому напрямку було скасовано чи призупинено.

Водночас один з російських блогерів розповів, що нібито через погану погоду у денний час окупанти не можуть вести артилерійський вогонь, а вночі просуванню заважає складна мережа укріплень на лінії фронту.

Також рашисти вдарили ракетою “Іскандер” по заводу “Запоріжсталь” у ніч на 28 січня.

Як повідомляв “Апостроф”, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данилов заявив, що у РФ діють вже три армії і незабаром до них приєднається четверта. Її найближчим часом створять російські силові структури.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...