Данілов натякнув, що Україна вже може завдавати удари по території росії

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що з часом Україна отримає літаки-винищувачі F-16 американського виробництва, а вже зараз країна має власну...
Secretary of the National security and defence council of Ukraine Oleksiy Danilov answers AFP journalists' questions during an interview in his office, in Kiev on December 24, 2021. - "Putin wants to destroy Ukraine" but he will not succeed as all Ukrainians will resists in the event of a Russian invasion, a country's top security aide told AFP in an interview. (Photo by Sergei SUPINSKY / AFP) (Photo by SERGEI SUPINSKY/AFP via Getty Images)

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що з часом Україна отримає літаки-винищувачі F-16 американського виробництва, а вже зараз країна має власну зброю, яка здатна завдати удари по території Росії.

Джерело: Олексій Данілов в інтерв’ю CNN у понеділок

Пряма мова: “Це лише питання часу, коли ми отримаємо F-16. Вони обов’язково прийдуть. На жаль, тим часом ми втрачаємо наших людей, борючись за нашу незалежність”.

Деталі: В інтерв’ю CNN Данілов також натякнув, що Україна здатна завдати удару по росії на її власній території, за межами окупованої України.

Пряма мова: “Що стосується російської території, то ніхто не забороняє нам знищувати цілі зброєю, виробленою в Україні. Чи є у нас така зброя? Так, є”.

Деталі: CNN нагадує, що західні країни заборонили Україні завдавати удари по території росії зброєю, наданою Заходом. 

Протягом війни на стратегічних об’єктах в росії постійно відбуваються незрозумілі вибухи, але Україна ніколи публічно не визнавала свою відповідальність за ці удари.

Голова Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов у січні прогнозував атаки “все глибше і глибше” в росії, не визнаючи відповідальності України. Тоді Буданов сказав ABC News, що він “дуже радий бачити” атаки всередині Росії, але до кінця війни не може відповісти, чи відіграє Україна роль у таких ударах.

Категорії
Новини
Новини
Loading...