“ПБС” заплатить 250 тисяч гривень штрафу за неоформлених працівників

Івано-франківське ТОВ “ПБС” два роки судилося з Держпраці в Івано-Франківській області. Днями Восьмий апеляційний адміністративний суд зобов’язав підприємство сплатити штраф за допуск до роботи...

Івано-франківське ТОВ “ПБС” два роки судилося з Держпраці в Івано-Франківській області. Днями Восьмий апеляційний адміністративний суд зобов’язав підприємство сплатити штраф за допуск до роботи п’ятьох працівників без належного оформлення трудових відносин.

Про це повідомляє “Курс”.

Ще наприкінці 2020 року інспектори управління Держпраці навідалися з перевіркою на один з об’єктів ПБС і з’ясували, що п’ять дорожніх працівників працювали без належно оформлених документів. Кожен із них був допущений до роботи з березня до червня 2020 року. Але за кадровими документами, які надало ТОВ “ПБС”, вони всі були працевлаштовані 22 вересня 2020 року.

Зважаючи на пояснення працівників, інспектори Держпраці винесли постанову про накладення на ТОВ “ПБС” штрафу в розмірі 250 тисяч гривень.

Фірма “ПБС” оскаржила призначення штрафу в суді. Позивач пояснював, що працівники “через шум і заклопотаність неправильно зрозуміли запитання інспекторів праці”, начебто вони всі працевлаштовані з 22 вересня 2020 р., а “інші періоди, записані інспекторами Держпраці, невірні”.

Спершу “ПБС” виграло суди першої та апеляційної інстанції. Втім, Касаційний адміністративний суд Верховного Суду зобов’язав апеляційний суд переглянути рішення.

Так, 7 лютого Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Управління Держпраці в Івано-Франківській області та відмовив “ПБС” у позові. За постановою суду, підприємству доведеться сплатити 250 тисяч за п’ятьох дорожників, які працювали без належного оформлення трудових відносин.

Нагадаємо, ТОВ “ПБС” отримує чи не найбільше підрядів на утримання дорожнього будівництва, ремонт та утримання доріг на заході Україні. Минулого року через систему публічних закупівель ProZorro підприємство уклало договорів на 8 мільярдів гривень, у 2021 році – на 15 мільярдів гривень.

За даними аналітичної системи YouControl ТОВ “ПБС” заснувала колишня працівниця курорту “Буковель” Іванна Непик. Але фактично фірма належить депутатові обласної ради Олександрові Шевченку – ексдиректору туристичного комплексу “Буковель”, що контролюється групою Ігоря Коломойського.

Сам Шевченко не приховує зв’язку ні з Буковелем, ні з фірмою “ПБС”.

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...