Шахраї видурили у прикарпатців майже 120 тисяч гривень

Жертвами аферистів стали ще троє прикарпацтів. Так, до мешканця Тлумацької територіальної громади зателефонував псевдопрацівник банку. Під приводом перевипуску кредитної карти аферист переконав заявника перерахувати...

Жертвами аферистів стали ще троє прикарпацтів.

Так, до мешканця Тлумацької територіальної громади зателефонував псевдопрацівник банку. Під приводом перевипуску кредитної карти аферист переконав заявника перерахувати 18 000 гривень зі своєї карти на вказаний аферистами рахунок. Що чоловік і зробив та втратив гроші.

Мешканку Олешківської ТГ за аналогічною схемою теж ошукали аферисти. Жінка надала реквізити своїх банківських рахунків та коди, які приходили їй на мобільний телефон у вигляді смс-повідомлень від псевдобанкірів. Опісля з рахунків потерпілої було знято майже 74 тисячі гривень.

55-річну мешканку Косівщини обдурили телефонні аферисти на 23 тисячі гривень. Шахраї сказали жінці, що з її рахунку намагаються зняти кошти і тому необхідно перерахувати гроші на рахунок, який вказали невідомі. Потерпіла все виконала та втратила гроші.

Поліцейські закликають не розголошувати дані карток. Насамперед це стосується номера, терміну дії, CVC2/CVV2.

“А ще краще — зробіть віртуальну картку: таку послугу надають практично всі банки”, – наголошують правоохоронці.

Якщо ви все ж таки потерпіли від шахраїв, не зволікайте, телефонуйте на спецлінію «102».

Категорії
Трафунки
Новини
Loading...