Покоління мають пам’ятати!

Одразу три анотаційних дошки загиблим у московсько-українській війні, відкрили на фасаді Івано-Франківського ліцею №13. Віталій Кадол, Степан Дутчак та Артур Грималюк – випускники цього...

Одразу три анотаційних дошки загиблим у московсько-українській війні, відкрили на фасаді Івано-Франківського ліцею №13. Віталій Кадол, Степан Дутчак та Артур Грималюк – випускники цього навчального закладу, які віддали своє життя за незалежність України. 

«Учасниками Збройних сил України є наші патріоти, наші учні школи №13, які завжди будуть прикладом для наших учнів та нашого підростаючого покоління. Ми щиро дякуємо батькам, вчителям, які виховали достойних наших Героїв. Слава Україні!», – звернулася до присутніх директорка ліцею №13 Наталія Стефанишина.

Артур Грималюк – стрілець 1 стрілецького відділення 2 стрілецького взводу 3 стрілецької роти. 33-річний військовослужбовець загинув унаслідок ворожого артилерійського обстрілу 7 грудня поблизу міста Гуляйполе Запорізької області. Степан Дутчак служив із 2014-го року. Спочатку у десантно-штурмових військах, а по завершенню контракту перевівся у снайперську роту. З початком повномасштабної війни зупиняв навалу росіян у місті Києві. Загинув у результаті ворожого обстрілу 20 березня 2022. Нагороджений «За мужність» І ступеня (посмертно). Без батька залишились троє дітей. Загиблі від московської навали хлопці безперечно приклад мужності та патріотизму, впевнена мати загиблого Віталія Кадола Александра Кадол.

«Я дуже горджусь своїм сином, що він не втік, як дехто, що він пішов воювати і він знав, за що він воює і за що він може загинути. А також дуже вдячна за те, що ви увіковічнили пам’ять мого сина для других поколінь», – мати загиблого Віталія Кадола, Олександра Кадол.

Молодший лейтенант, командир гірсько-штурмового взводу 10 ОГШбр «Едельвейс» Віталій Кадол був сміливим і відповідальним. Захоплювався футболом, а в юні роки був активістом молодіжної скаутської організації «Пласт». Був учасником музичного гурту. З початком повномасштабного вторгнення вступив до лав Збройних сил України. Загинув під час бою поблизу Спірного на Донеччині.

«Ми все робимо для того, щоби увіковічнити пам’ять тих франківців, які віддали свої життя за незалежність нашої держави. Також пам’ятаємо про рідних, опікуємося рідними, щоби вони відчували постійну підтримку з боку громади франківської. Як фінансової, так і різними вшануваннями пам’яті. Також тут для мене особливе відкриття. Один з воїнів Віталій Кадол, він в мене був в гуртку пластвому, я в нього був виховаником, і пригадую його таким дуже життєрадісним хлопцем. Шкода, що війна забирає найкращих, що вона забирає тих, хто міг би ще довгі роки будувати цю державу», – відзначив Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Задля збереження пам’яті про тих, хто поклав свої життя за суверенну Україну, в Івано-Франківській громаді готують до друку «Книгу пам’яті», в якій увіковічнять подвиг Героїв. 

Категорії
Життя
Новини
Loading...