На Прикарпатті за два місяці зібрали більше 5 мільярдів податків та зборів

За два місяці року бізнес- спільнотою Івано-Франківщини для забезпечення функціонування держави сплачено до бюджетів всіх рівнів 3,8 мільярда гривень податкових платежів та 1,6 мільярда...

За два місяці року бізнес- спільнотою Івано-Франківщини для забезпечення функціонування держави сплачено до бюджетів всіх рівнів 3,8 мільярда гривень податкових платежів та 1,6 мільярда гривень єдиного соціального внеску. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.

Пише Галичина

За словами керівника служби області, у порівнянні з січнем-лютим минулого року надходження до зведеного бюджету зросли на 527 мільйонів гривень, а ЄСВ – на 510 мільйонів гривень. «Як бачимо, що попри війну, яка спричинила падіння економіки та запровадження окремих податкових пільг для платників, надходження податків не зменшилось, що свідчить про високу свідомість і відповідальність бізнесу у наповненні бюджету, а відтак – фінансуванні нашої армії», – зазначила Ірина Столярик.

Зокрема, зазначає посадовець, за 2 місяці 2023 року за рахунок сплати податкових зобов’язань загальний фонд держбюджету поповнився трохи більше як на 2 мільярди гривень. Прогнозовано, найбільшу частку з них склали рентні платежі – 1,1 мільярди гривень, що більше січня-лютого 2022 року на 524 мільйони гривень. Окрім того, до державного бюджету прикарпатці сплатили ПДФО з військовим збором у сумі 413,2 мільйони гривень, а третім за величиною сплати став ПДВ – 318,2 мільйони гривень ПДВ. Також держбюджет поповнився за рахунок сплати податку на прибуток, екологічного, акцизного податків та ін. платежів.

Що ж до місцевих бюджетів області, то з початку року прикарпатці сплатити на їх потреби 1,8 мільярди гривень. Основними бюджетоформуючими податками очікувано стали ПДФО – 1,2 мільярди гривень, єдиний податок – 214 мільйонів гривень та майнові податки – 179,4 мільйони гривень.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...