Мер Івано-Франківська із заступниками за рік придбали для військових 38 автомобілів

За рік війни мер Івано-Франківська Руслан Марцінків зі своїми заступниками придбали 38 автомобілів для військових. Про це Марцінків розповів на пресконференції, яку ініціювало регіональне...

За рік війни мер Івано-Франківська Руслан Марцінків зі своїми заступниками придбали 38 автомобілів для військових.

Про це Марцінків розповів на пресконференції, яку ініціювало регіональне відділення Асоціації міст України, передає кореспондент Укрінформу.

«Заступники міського голови скинулись і ми собі вирішили купляти автомобілі для військових. Ми таких вже 38 машин передали у різні військові частини», – зазначив Марцінків.

За його словами, автомобілі, як і дрони та тепловізори для фронту, купляли за кордоном, що значно здешевило їх вартість.

Загалом, додав Марцінків, торік Івано-Франківська громада через благодійні фонди та різні програми надала військовим допомогу майже на 25 млн грн. Ще близько 45 млн грн скерували з міського бюджету на потреби армії.

«Ми домовились з усіма нашими військовими частинами про те, що 20% суми, яку вони сплачують на доходи фізичних осіб, будемо віддавати їм як субвенцію на їх потреби», – додав Марцінків.

Цього року цю суму планують збільшити до 60 млн грн.

Відомо, що до війни у Марцінківа було 9 заступників. У травні через складну ситуацію з фінансами більшість профільних заступників стали директорами департаментів. Один із заступників Івано-Франківського міського голови Петро Шкутяк нині служить на фронті.

Категорії
Гроші
Новини
Loading...