Незаконні порубки лісу в Національному парку “Гуцульщина”: п’ятьом учасникам повідомили про підозру

 За вказане правопорушення їм загрожує до 7 років ув’язнення За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом учасникам організованої злочинної групи у...

 За вказане правопорушення їм загрожує до 7 років ув’язнення

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури повідомлено про підозру п’ятьом учасникам організованої злочинної групи у зловживанні службовим становищем та незаконній порубці лісу на території природно-заповідного фонду (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України,  ч.4 ст. 246 КК України).

За даними слідства, виконувач обов’язків директора одного із державних лісгоспів разом із чотирма підлеглими, серед яких лісничі та інженер з охорони і захисту лісу, з метою збуту деревини вчиняли незаконні рубки в Національному парку «Гуцульщина», пише ПІК.

Протиправну діяльність охоронці лісу здійснювали упродовж 2019-2022 років під приводом вибіркових санітарних рубок, незважаючи на те, що територія на той час була вилучена з ввіреного їм господарства. Такими діями державі було завдано збитків на понад 2 млн 188 тис. грн”, – йдеться у повідомленні Івано-Франківської обласної прокуратури.

Під час обшуків за місцем проживання учасників злочинної групи виявлено інші документи, які наразі перевіряються в рамках розслідування.

Окрім того, додатково досліджуються факти видачі підозрюваними 127 лісорубних квитків на вибіркові санітарні рубки в межах Національного природного парку. Збитки у цій схемі можуть досягти десятки мільйонів.

Категорії
КРИМІНАЛ
Новини
Loading...