У Лаврі комісія, яка має передати майно державі, не змогла потрапити на об’єкт для перевірки

У четвер, 30 березня, до Києво-Печерської лаври прибула комісія Мінкульту з передачі державі будівель, які були у користуванні УПЦ МП. Утім один з об’єктів,...

У четвер, 30 березня, до Києво-Печерської лаври прибула комісія Мінкульту з передачі державі будівель, які були у користуванні УПЦ МП. Утім один з об’єктів, який має перевірити комісія, був зачинений.

Як повідомляє кореспондентка Суспільного, на території Лаври священники УПЦ МП вранці проводили богослужіння. А коли приїхала комісія, вхід до одного з корпусів був заблокований вірянами, а саме приміщення зачинене.

Комісія Мінкульту не змогла потрапити на один з об'єктів Лаври

“Ми прийшли з комісією і мали зайти до 111 корпусу і розпочати перевірку. Так як люди моляться, співають, поки що з невідомих причин, які зараз будемо встановлювати, корпус закритий, тобто церква закрита. Тому ми зараз зафіксуємо всі ці речі і будемо продовжувати нашу діяльність”, — розповіла представниця комісії, директорка департаменту культурної спадщини Мінкульту Мар’яна Томин.

За її словами, до складу комісії увійшли 15 людей, зокрема, троє з монастиря УПЦ МП Лаври. І про перевірку представники церкви були попередженні. Тому комісія планує звертатися до правоохоронних органів через перешкоджання роботи.

“Ми будемо з’ясувати, чому не було відкрите приміщення. Це більше питання до монастиря, які були попереджені. Члени монастиря є в нашій комісії. Дозвольте, ми все це зробимо, відповідно до вимог закону і в межах наших повноважень”, — розповіла представниця Мінкульту. Вона додала, що загалом комісія на території Лаври працюватиме три місяці.

Комісія мінкульту не змогла потрапити в один з об'єктів на території Лаври

“Церква — це дім для молитви. Я особисто хочу тут стояти до кінця. Забрали вони верхню Лавру і там не служиться. Все що вони там зробили — там відбувся якийсь рок-концерт, були вручення якихось нагород, Хіба для цього церква будувалась?”, — сказала Суспільному вірянка УПЦ МП Наталія.

Раніше заступник директора з наукової роботи заповідника “Києво-Печерська лавра” Костянтин Крайній повідомив, що на території Лаври з 30 березня працюватиме комісія Мінкульту. Вона проводитиме передачу державі 79 об’єктів, які були передані монастирю в безоплатне користування у 2013 році. Їх мають перевірити і скласти акти прийому-передачі.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...