Суд відхилив позов щодо виселення УПЦ МП до заповідника “Києво-Печерська лавра”

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена відповідно до законодавства. Суд відмовив Українській православній церкві (Московського патріархату) у забезпеченні...

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена відповідно до законодавства.

Суд відмовив Українській православній церкві (Московського патріархату) у забезпеченні позову до Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”.

“Суд відмовив у забезпеченні позову по справі №910/4552/23 від УПЦ до Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови договору, застосування наслідків недійсності розірвання Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю”, – повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко в Telegram.

При цьому Ткаченко дав посилання на ухвалу Господарського суду міста Києва.

“У задоволенні заяви Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/Чоловічого монастиря/Української православної церкви про забезпечення позову у межах справи №910/4552/23 відмовити”, – сказано в ній. При цьому сказано, що ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена відповідно до законодавства.

В ухвалі зазначається, що судовий збір за подання заяви про забезпечення позову покладається на позивача.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...