У Франківську ПЦУ відправила першу службу в церкві Різдва Христового на Довженка

Ця церква була останньою на Прикарпатті, що перебувала у підпорядкуванні Московського патріархату В Івано-Франківську, в церкві Різдва Христового, що на вулиці Довженка, священнослужителі Православної...

Ця церква була останньою на Прикарпатті, що перебувала у підпорядкуванні Московського патріархату

В Івано-Франківську, в церкві Різдва Христового, що на вулиці Довженка, священнослужителі Православної церкви України провели першу службу. Раніше у храмі правили попи УПЦ (МП), повідомляє Суспільне.

Настоятель церкви Різдва Христового, отець Михайло Кудла, каже: перехід храму та громади в підпорядкування Православної церкви України — важливий крок.

“Я вважаю, що з ворогом, який прийшов з війною і кидає ракетами в нашу країну, немає бути ніяких зв’язків — ні громадських, ні духовних, ні культурних. Вони прийшли нас нищити — дітей, жінок — всіх підряд. Тисячі людей загинули”, — каже отець Михайло Кудла.

За словами настоятеля церкви, до сьогоднішньої служби запрошували й священнослужителів та парафіян Української православної церкви Московського патріархату, проте вони не прийшли.

30 березня 2023 року приблизно о 15:00 віряни Православної церкви України почали сходитися на службу. На неї зібралися майже три десятки парафіян. Сварок та сутичок під час богослужіння на території храму не було.

Голова парафіяльної ради храму Юрій Мушак каже, що протягом дня до церкви приходили якісь невідомі люди. Вони хотіли забрати звідти релігійні речі. Однак, за його словами, громада не дозволила це зробити.

“Є інформація, що буси працювали, постійно вивозили. Це люди наші бачили, сигналізували. Тож, скажімо, умовна доказова база є. Хотілося, щоб святині повернули. Немає ні чаші, трансляцію вирвали, все знищено, замки, ключі поховані, ну нічого нема, розумієте? Усе треба, як кажуть, починати з нуля”, — каже Юрій Мушак.

Майно, яке зникло з церкви, за словами голови парафіяльної ради, віряни Православної церкви України описали. Тож церковна громада готова до того, що представники Московського патріархату можуть подати до суду.

Категорії
Місто
Новини
Loading...