Нерест 2023: де можна ловити рибу на Прикарпатті

У суботу, 1 квітня, в Івано-Франківській області стартує операція “Нерест” – щорічна нерестова заборона на вилов риби у переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів. У...

У суботу, 1 квітня, в Івано-Франківській області стартує операція “Нерест” – щорічна нерестова заборона на вилов риби у переважній більшості рибогосподарських водних об’єктів.

У цей час забороняється пересування всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади. Про це повідомили в Державній екоінспекції Карпатського округу.

Забороняється також здійснення промислового рибальства, підводного полювання та посилюється контроль за роботою водозабірних споруд.

Водночас у період нересту дозволяється вилов одній особі за добу 3 кг + 1 шт. (особина будь-якої маси у мінімально дозволених для добування розмірах видів водних біоресурсів) риби гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега на ділянках, не заборонених для здійснення любительського рибальства на період весняно-літньої заборони. 

У документі список місць, де забороняється та дозволяється риболовля на території Прикарпаття під час нересту:

У держекоінспекції попереджають, що за порушення правил рибальства порушники будуть притягуватися до адміністративної відповідальності відповідно до ч. 3 та ч. 4 ст. 85, ст. 91, ст. 88-1 КУпАП. Крім того, чинним законодавством передбачено нарахування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування риби.

Категорії
Новини
Новини
Loading...