У Франківську презентують альбом робіт відомого художника Богдана Бринського

Завтра у Франківську видавництво “Лілея-НВ” презентує художній альбом робіт Богдана Бринського. Презентація “свіжого альбому робіт”, як описує видавець, відбудеться у залі Національної спілки художників...

Завтра у Франківську видавництво “Лілея-НВ” презентує художній альбом робіт Богдана Бринського.

Презентація “свіжого альбому робіт”, як описує видавець, відбудеться у залі Національної спілки художників України. Початок о 16.00.

“Видання це репрезентативне, тому в ньому намагалися максимально інформативно висвітлити хронологічно та тематично творчий шлях митця. Хтось із читачів цієї книги вперше ознайомиться з творчістю художника, а хтось з приємністю зустріне впізнавані образи, місця, сюжети, персоналії, бо за більш як тридцятилітню різножанрову діяльність у доробку митця: пейзажі, портрети, історично-міфологічні полотна, абстрактні композиції”, – розповіли про альбом на сайті видавництва.

“Мала приємність отримати в подарунок альбом з роботами майстра. Загалом вся його творчість просякнута любов’ю до нашої землі. Це й зрозуміло, бо у славному родоводі Бринських чимало тих, кому боліла Україна. Та й учителі були справжні українці, як, приміром, Опанас Заливаха, відомий шістдесятник, близький друг Алли Горської і вчитель пана Богдана. В альбомі декілька його портретів. Вони в розділі “Від Тараса до Панаса”. Ну про Тараса ви зрозуміли, хто це, а ще там ціла галерея портретів достойників як минулих літ, так і наших сучасників. До слова, обидва сини Богдана нині боронять нашу землю від рашистської нечисті.

Пан Богдан також багато звертається до теми наших революцій. А ще тут неперевершені українські пейзажі та замальовки чи не з усіх куточків країни. Там і Карпати, і неймовірний Крим, і степи, і доли. Одне слово, це треба бачити”, – відгукнулася про альбом шанувальниця художника Марина Кривда.

У Франківську презентують альбом робіт відомого художника Богдана Бринського 1
Категорії
Дозвілля
Новини
Loading...