В Україні почалися аварійні відключення світла: кому діставати генератори та чого чекати далі

В Україні 30 травня застосовуються аварійні відключення світла. Причиною вказано спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі через зниження частоти об’єднаної енергосистеми України. Про це повідомляє...

В Україні 30 травня застосовуються аварійні відключення світла. Причиною вказано спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі через зниження частоти об’єднаної енергосистеми України.

Про це повідомляє пресслужба ДПЕК у Telegram.

“30 травня з 13:28 по всій країні відбуваються відключення світла через спрацювання автоматики на енергетичній інфраструктурі. Його спричинило зниження частоти в об’єднаній енергосистемі України”, – йдеться у повідомленні.

В “Укренерго” зазначили, що відключення відбулися з технічних причин і не пов’язані із дефіцитом потужності в енергосистемі.

Близько 13.00 в енергосистемі аварійно відключилися кілька магістральних високовольтних ліній. Внаслідок цього, дією протиаварійної автоматики було частково знеструмлено споживачів у низці областей. Наразі триває заживлення споживачів. Постачання електроенергії всім споживачам буде відновлено найближчим часом“, – йдеться в повідомленні.

Категорії
Uncategorized
Новини
Loading...