В Івано-Франківській міській дитячій лікарні відкрили оновлений процедурний кабінет

Символічно у День захисту дітей в Івано-Франківській міській дитячій лікарні відкрили оновлений процедурний кабінет. Про це повідомляє Фіртка з посиланням на пресслужбу міського голови Руслана...

Символічно у День захисту дітей в Івано-Франківській міській дитячій лікарні відкрили оновлений процедурний кабінет.

Про це повідомляє Фіртка з посиланням на пресслужбу міського голови Руслана Марцінківа.

Тепер, запевняють, медики, не надто приємні для малюків маніпуляції стануть принаймні веселішими. Адже кабінет зробили за усіма вимогами НСЗУ.

«Насправді це було питання часу оця наша процедурна. Тому що попередня, яку я тут застала раніше, не відповідала жодним вимогам, а сьогодні ми її привели у відповідність до всіх санітарно-гігієнічних норм. І старалися зробити все так, щоби і працівникам було комфортно працювати, і щоб дітки мали якісну медичну допомогу.

Дуже дякуємо міському голові, бо це була нагальна потреба. НСЗУ має певні вимоги до закладів, які контрактуються. І ми маємо відповідати цим вимогам», – розповідає Директорка міської дитячої клінічної лікарні Ольга Бойчук.

В оновленій маніпуляційній усі сучасні правила дотримано. Тут і спеціальні ліжка для крапельниць, одне з яких підвищене для зручності фіксування катетера, а також спеціальні контейнери для утилізації медичних відходів.  

«Цей оновлений кабінет абсолютно відповідає не тільки вимогам НСЗУ, а й санітарним нормам. Тобто відповідає інфекційному контролю, по стандартах має бути всюди і миюча поверхня, світлі кольори, ніяких зайвих речей не може бути.

Тільки необхідне матеріально-технічне оснащення, визначеними вимогами. Відповідно цей кабінет зроблений за новітніми вимогами і відповідає всім європейським стандартам надання медичної допомоги та інфекційному контролю», – каже начальниця управління охорони здоров’я Алла Вацеба

Руслана Балашова з Хриплина потрапила до лікарні одразу із двома своїми синами: 4-річним Максимом та 2-річним Матвієм. Цілий тиждень хлопчакам ставили крапельниці. Для дітей, каже пані Руслана, це був справжній стрес. У новому процедурному кабінеті, впевнена жінка, однозначно легше пережити такі не надто приємні маніпуляції.

«Дітям буде дуже зручно. Все якісне, сучасне. А батькам буде приємно і не страшно посидіти з дитиною, прокапатись», – впевнена мати хлопчиків Руслана Балашова.

Це відділення Міської клінічної дитячої лікарні розраховане на 30 діток. Тут уже оновили лікарняні палати, відремонтували коридор та відкрили процедурний кабінет. У планах теперішній старий маніпуляційний кабінет перетворити на процедурний, в якому дітки лікуватимуться за допомогою інгаляцій. І це лише початок, запевнив Руслан Марцінків. Адже лікувальні заклади Івано-Франківська активно розвиваються та оновлюються.  

«Дитяча лікарня змінюється. За ці декілька років вже багато що зроблено. Навіть цей хол, він був дуже жахливий, а зараз все зроблено. Зараз палати вже зроблені, маніпуляційна відкрилася сьогодні.

Надіємося, що також буде відкрите відділення для діток з інвалідністю. І для нас дуже важливо, що дитяча лікарня стає гарною, стає упорядкованою, і такою, що зможе зняти трішки напруженість у діток.

Діти не люблять лікарні, не люблять поліклініки, але хоча б трохи настрою додадуть ці стіни, ці ремонтні роботи, які зроблені», – переконаний Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків.

Категорії
Здоров'я
Новини
Loading...