Суд заарештував активи дружини Медведчука ще на 740 млн гривень

Суд наклав арешт на акції дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко у 7 підприємствах припортової інфраструктури на Одещині, сумою на 740 млн грн. Про це...

Суд наклав арешт на акції дружини Віктора Медведчука Оксани Марченко у 7 підприємствах припортової інфраструктури на Одещині, сумою на 740 млн грн.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними СБУ, мова йде про корпоративні права в АТ «Ексімнафтопродукт», ПрАТ «Синтез Ойл», ПрАТ «Синтез Транзит», ТОВ «Укрлоудсистем», АТ «Одеснафтопродукт», ПрАТ «Чорноморський паливний термінал» та ТОВ «Альбіон Коммодітіз».

Як пишуть правоохоронці, через офшорні компанії Марченко володіла акціями ряду підприємств, які надають послуги з перевалки нафти і нафтопродуктів при проведенні експортно-імпортних операцій, торгівлі паливом, а також технічного обслуговування та ремонту транспорту.

«Арешт відповідного майна убезпечить його від перереєстрації на підставних осіб і надалі дозволить передати на користь нашої держави. Ці компанії мають стратегічно важливе значення у транспортуванні пального та інших критичних вантажів через акваторію Чорного моря», — розповіли в СБУ.

Нагадаємо, раніше арештували майно Оксани Марченко на загальну суму більше ніж 6 млрд грн. У лютому цього року слідчі Служби безпеки повідомили  Марченко про підозру за ч. 3 ст. 110-2 Кримінального кодексу України (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України). Наразі тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Категорії
ВСЕУКРАЇНСЬКІ НОВИНИ
Новини
Loading...